Whatsapp

İNTERNET SİTESİ ZİYARETÇİ AYDINLATMA METNİ

KARGOİST olarak internet sitesi ziyaretçilerimizin ve diğer üçüncü kişilerin kişisel verilerinin korunmasına önem veriyoruz.


KARGOİST bir ASİLKAR HIZLI KARGO TAŞ. TİC. A.Ş. (ASİLKAR /Veri Sorumlusu/Şirket/) markasıdır. KARGOİST markası adı altında edinilen kişisel verilerin veri sorumlusu ASİLKAR’dır.


İnternet sitemizi ziyaretiniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezlerden faydalanmaktayız. Çerezlerin kullanımı, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.


Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi almak için “İnternet Sitesi Gizlilik Ve Çerez (Cookie) Politikamız”ı(Buraya Linki konulacak)okumanızı tavsiye ederiz.


İnternet Sitesi Üzerinden Alınan Verileriniz


İnternet sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilir veya yorum yapabilirsiniz. Bu işlem için verdiğiniz ad soyadı bilgisi, eposta adresi ve yazmış olduğunuz mesaj içeriği bilgisi alınmaktadır.


5651 sayılı kanun kapsamında zorunlu olan IP ve log bilgileri sitemizin kurulmuş olduğu sunucularda kanuna bağlı olarak tutulmaktadır. Bu loglar IP bilgisi, bağlantı yapılan tarih-saat bilgisini, yapılan istek ve veri miktarını içerir.


Bu veriler haricinde sitemizde internet deneyiminizi kişiselleştirmek ve reklam amaçları için çerezler kullanılmaktadır.


Çerezlerin İşlevleri Nelerdir, Hangi Tür Çerezler Kullanılmaktadır?


Çerez (cookies), bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza gönderilen küçük bir dosyadır. Çerezler bir web sitesinin daha kullanıcı dostu deneyim sunmasını amaçlar. Kişisel ihtiyaçlarınıza daha uygun ve hızlı bir ziyaret deneyimi yaşatmak için kişiselleştirilmiş web sayfaları sunulabilmesine olanak vermektedir.Çerezler farklı amaçlarla kullanılabilmektedir:


Zorunlu (Temel) Çerezler: Bu tanımlama bilgisi türü, internet sitesinin düzgün çalışabilmesi için gereklidir. Bu tanımlama bilgileri, sitenin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinin kullanılabilmesini sağlar. Oturum tanımlama bilgileri, sitenin çeşitli sayfaları arasında bilgi aktarımını sağlamak ve kullanıcıların bilgileri birden fazla kez girmelerini önlemek için kullanılır.


Fonksiyonel (İşlevsel) Çerezler: Bu tanımlama bilgileri, kullanıcı tarafından yapılan seçimleri tanıyarak kullanıcının siteye ziyaretini kolaylaştırır. Ayrıca bu bilgiler, kullanıcılara gelişmiş web özellikleri de sağlar.


Performans (İstatistik) Çerezleri: Bu tanımlama bilgilerinin kullanılması, sayfa sahibinin sayfa ziyaretlerinin sıklığı, ilgili hata mesajları (varsa), kullanıcıların sayfalarda geçirdiği süre ve kullanıcıların sitede nasıl gezindikleri vb. bilgilerin toplanmasını sağlar. Bu bilgiler, sitenin performansını iyileştirmek için kullanılabilir.


Reklam (Hedefleme, Profilleme) Çerezleri: İnternet sitelerini veya üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır.


Çerez Adı Çerez Amacı Çerez Süresi
ASP.NET_SessionId Bu çerez sadece bir giriş alanındaki web siteleri üzerinde kullanılır. Web sitesinde gezinti sırasında sınırlı bir oturum süresi içerisinde aynı tarayıcıdan gelen talepleri tanımlamak için gereklidir. Oturum (tarayıcınızı kapatana kadar)
_ga Bu çerez Google Analytics ile ilişkilidir. Bir istemci tanımlayıcısı olarak rastgele oluşturulmuş bir sayı atayarak tekil kullanıcıları birbirinden ayırmak için kullanılır. Bir sitede her bir sayfa istemine eklenir ve sitelerin analiz raporları için ziyaretçi, seans ve kampanya verilerini hesaplamak için kullanılır. _2 yıl
_gid Bu çerez Google Analytics ile ilişkilidir. Kullanıcıları birbirinden ayırmak için kullanılır. 24 saat
_cfduid Sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak için kullanılan, CloudFlare kullanan sitelerle ilişkilendirilmek için kullanılır. CloudFlare'a göre, ziyaretçinin geldiği IP adresine bağlı olarak tüm güvenlik kısıtlamalarını geçersiz kılmak için kullanılır. Herhangi bir kullanıcı kimlik bilgisi içermez. 1 yıl
.AspNetCore.Antiforgery Cross-site scripting (XSS) ataklarını engellemek adına, her kullanıcıya göndereceği her bir form için eşsiz token oluşturulur. Bu değeri korumak amacıyla kullanılmaktadır. Oturum (tarayıcınızı kapatana kadar)
_fbp Bu çerez Facebook genelinde daha alakalı reklamlar sunmak için kullanılır. 90 Gün
_gat_gtag_UA_16433134_18 Google Tag Manager sisteminin kullanılması için Her siteye kullanıcı girişi ile güncellenir. Maksimum 1 dakika
ASPSESSIONIDSQRRCTBC İnternet sitesi ziyaretçisine ait ID bilgisini tutmaktadır Oturum (tarayıcınızı kapatana kadar)
PHPSESSID PHP diline dayalı uygulamalar tarafından oluşturulan çerez. Bu, kullanıcı oturumu değişkenlerini korumak için kullanılan genel amaçlı bir tanımlayıcıdır. Normalde rastgele oluşturulmuş bir sayıdır, nasıl kullanıldığı siteye özgü olabilir, ancak iyi bir örnek sayfalar arasında bir kullanıcı için oturum açma durumunu korumaktır. Oturum (tarayıcınızı kapatana kadar) .

Çerezlerin Süresi Nedir?


Oturum/geçici: Bu çerezler internet sitesinden ayrılmanız ile silinir.


Süreli : Bu çerezler internet sitesi kullanımından sonra kullanım amacına bağlı bir süre sonrasında silinir


Sürekli/Kalıcı: Bu çerezler internet sitesinden ayrılmanız ile silinmez. Daha uzun süre tutulur.


Üçüncü Parti ÇerezlerHangilerdir?


Sağladıkları servisleri size sunabilmeleri için, KARGOİST internet sitelerini kullandığınız zaman sizin adınıza gerekli çerez ayarlarını yapan bazı üçüncü parti tedarikçilerle çalışıyoruz. İnternet sitelerimizi ziyaret ettiğiniz zaman üçüncü parti web siteleri ve domainlerden çerez alabilirsiniz.


Üçüncü Kişilerden Kabul Edilen Çerezler Nelerdir?


İnternet Sitelerimizi ziyaretiniz esnasında reklam dahil size sunulacak içeriği kişiselleştirmek ve geliştirmek amacıyla, üçüncü kişi internet sitelerinden gelen aşağıda sayılan Çerezler cihazınızda depolanabilir:

• Sosyal Ağ İçerikleri: Sosyal ağlardan gelen içerikleri destek sayfalarımızda yayınlayabiliriz. Bu nedenle, destek sayfalarımızdaki bu içeriğe başvurmakla, ilgili sosyal ağdan gelen bir Çerez cihazınızda saklanabilir. Daha detaylı bilgi için bu sosyal ağların çerez politikalarını okumanızı tavsiye ederiz.


• Flash Çerezleri: Flash yazılımı tarafından depolanan dosyalardır. Bu araç, çoğunlukla, hareketli grafik veya video dizinleri gibi dinamik objeleri görüntülemek için internet tarayıcılarının bir uzantısı olarak kurulur. Dolayısıyla, bu uygulamanın kullanımı nedeniyle Flash Çerezleri kurulabilir. Daha fazla bilgi için www.adobe.com sitesinde yer alan çerez politikasını okumanızı tavsiye ederiz


Çerezleri Nasıl Yönetebilir Ve/Veya Silebilirim?


Kullanmakta olduğunuz tarayıcı programına bağlı olarak silme ve çerez kabul ayarları değişmektedir. Birçok internet tarayıcı program bu çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet tarayıcınızın ayarları üzerinden çerezleri sınırlayabilir, engelleyebilir, silebilir veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı alacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Farklı internet tarayıcıları için, farklı yöntemler kullanılması gerekebilir, bu konuda detaylı bilgiyi internet tarayıcınızın “Yardım/Support” bölümünden öğrenebilirsiniz veya aşağıdaki tarayıcıları kullanıyorsanız, verilen yönergeleri uygulayarak ayarları değiştirebilirsiniz.


Google Analytics çerezlerini kapatmak için tıklayınız.


Google ‘ın sağladığı kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için tıklayınız.


Mobil cihazlar üzerinden çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.


Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek aşağıdaki tabloda yer alan linkler yardımıyla çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.


AdobeAnalytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TRtd>

Ayrıca aşağıda yer alan adresten tüm tarayıcılara ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz:


https://www.aboutcookies.org/


İnternet sitemize farklı cihazlar üzerinden erişiyorsanız, her bir cihaz için internet tarayıcınızın “çerez ayarlarının” tercihlerinize uygun olarak düzenlendiğinden emin olmanız gerekmektedir.


Çerezlere İlişkin Kişisel Verilerinizi Kimlere Aktarıyoruz?


Çerez kayıtları pazarlama analiz faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülebilmesi amacıyla internet sitemize yer sağlanması,tasarımı, bakımı ve yönetimikonularında destek aldığımız kişi ve kuruluşlar ile paylaşılmaktadır.


Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız Nelerdir?


KARGOİST nezdinde kişisel verileri olan kişiler, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilen bütün haklara sahiptir. Kanunun 11. maddesi çerçevesinde ilgili kişi KARGOİST’ya başvurarak kendisi ile ilgili;


Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,


Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,


Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,


Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,


Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,


Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,


İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,


Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.


6698 sayılı Kanun'un 11. maddesinde sayılan haklarınız kapsamındaki taleplerinizi, Kanun’un 13. maddesi ile Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. maddesi gereği aşağıdaki yöntemlerden biri ile iletebilirsiniz. Talebinize 6698 sayılı Kanun'un 13. maddesi gereğince 30 gün içerisinde ücretsiz cevap verilecektir. Ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde anılan Tebliğde belirlenen ücret dışında bir ücret talep edilmeyecektir.


Başvurularınızı KARGOİST KVKK İlgili Kişi Başvuru Formu’nu doldurarak (Buraya Linki Konulacak)formu elden teslim ederek, noter vasıtasıyla, KEP adresinizle veya Tarafınızca Şirketimize daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan e-posta ile yapabilirsiniz.


Başvurucu, kimliğini ispat edecek olan belge ve dokümanlarla beraber başvuruda bulunacaktır. Başvurularınızda ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza, TCKN, tebligata esas yerleşim yeri veya işyeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon, varsa faks numarası ve talep konusu yazılması zorunludur. Bu belgelerin teyidi yapılamadığı takdirde olumlu yanıt verilmeyecektir.


BİOTA Bitkisel İlaç ve Kozmetik Laboratuvarları Anonim Şirketi Adres: Emek Mah. Sıvat Yolu Cad. No:9 PK: 34785, Sancaktepe, ISTANBUL Telefon: 0216 643 00 00 E-Posta: [email protected] Kep Adresi: [email protected] Web: www.biotalab.com

7/24 Online Cargo Tracking

Our References

  • 24 Hrs Delivery
  • %97,5 Delivery Success
  • Safe Delivery
Recycling Box Delivery
24 Hrs Delivery
Mobile Office Service
Local Delivery